Dr. Bart Decoopman

Dokter Bart Decoopman is plastisch en esthetisch chirurg met een praktijkervaring die tot ver over de grenzen heen gaat. Hij genoot zijn opleiding aan de Universiteit van Leuven, waarna hij vrij snel uitvloog naar landen waar de esthetische chirurgie niet langer een taboe was. Zo ging hij telkens op zoek naar dié chirurg met dié ervaring voor dié ingreep. Hij volgde de meest befaamde artsen en ontwikkelde een vakmanschap op wereldniveau.

Nog lang voor programma’s als ‘Topdokters’ dagelijkse kost waren, gunde Dokter Decoopman televisiekijkend Vlaanderen reeds een blik achter de schermen. Hiermee heeft hij, zonder enige twijfel, gezorgd voor de doorbraak van de esthetische chirurgie in ons land.

Als gepassioneerd bezieler van de discipline tilde hij de medisch beleving naar een ander niveau. Een uniek kader waarbinnen zorg en comfort elkaar ontmoeten. In 2002 opende hij Cosmipolis Clinic, één van de meest prestigieuze privéklinieken van België en omstreken.

Dokter Decoopman is een integer man en weet de zaken eenvoudig en duidelijk uit te leggen. Geen ingewikkelde medische termen, maar de taal van de patiënt. Een plastische of esthetische operatie mag niet langer gezien worden als een ‘ingreep’ tout court, maar een interventie die een wereld van verschil kan maken.

“Plastische en esthetische chirurgie betekent voor diegenen die het ondergaan veel meer dan een uiterlijke ingreep. Eens de genezing is voltooid en het uiteindelijke resultaat zichtbaar is, zien we vaak een domino-effect optreden. Wat we in de spiegel zien, bevalt ons en sluit beter aan bij hoe we ons voelen, waardoor we opnieuw zin krijgen om ook op andere vlakken ‘anders’ te gaan leven. Gezondere voeding, meer bewegen,… Vaak zien we ook een heuse verandering in karakter. Vooral bij dames merken we dat een, soms kleine, soms grotere ingreep, een heel verschil kan maken in de manier waarop zij in het leven staan. Veel vrouwen bloeien daadwerkelijk open na een esthetische ingreep.”

Wordt iedereen die dat wenst zomaar behandeld?

“Als chirurg bouw je een vertrouwensrelatie op met de patiënt en in deze relatie moet je soms ook eens durven kiezen in de plaats van de patiënt. Je moet tussen de regels door luisteren naar wat men verlangt en bijsturen wanneer deze verwachtingen niet realistisch zijn. Het is dus belangrijk dat je ook een beetje ‘psycholoog’ bent. Om welke redenen wil de patiënt deze ingreep? Is het echt voor zichzelf of door externe druk zoals Social Media, een partner of soms zelfs schrik om de partner te verliezen? Wanneer de beweegredenen niet goed zitten, moet je dit ook aan de patiënt durven zeggen en weigeren om iemand te behandelen. Ook wanneer patiënten blijven terugkomen voor meer en meer, moet je hen een halt kunnen toeroepen. De bedoeling van plastische en esthetische chirurgie is niet om de tijd volledig stop te zetten of om een totaal ander fysiek persoon te creëren, maar om het mooie uit zichzelf naar boven te halen op zijn of haar leeftijd.”

Bij Dokter Decoopman kan men terecht voor alle plastische en esthetische ingrepen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK